מתכון בסיסי להכנת עוגיות עם מכשיר זילוף העוגיות Biscuits, של Marcato
מרכיבים:
• 500 גרם קמח לבן רגיל
• 1 כוס חלב.
• 200 גרם סוכר
• 250 גרם חמאה או מרגרינה
• 4 חלמונים
• קמצוץ של מלח
הכנת הבצק:
• שימו את הקמח בקערה והוסיפו סוכר וקמצוץ של מלח.
• לאחר מכן הוסיפו את החלמונים וערבבו באמצעות מזלג.
• הוסיפו את החמאה המומסת ולאחר מכן את החלב.
• ערבבו את התערובת עם הידיים עד לקבלת בצק
הכנת המכשיר להכנת העוגיות:
• הבריגו החוצה את טבעת הנעילה והרימו את המוט. לאחר מכן הכניסו את
הבצק לתוך המיכל.
• הכניסו את הדיסקית הרצויה לתוך טבעת הנעילה וודאו שהחלק המוגבה של
הדיסקית פונה כלפי מטה.
• הדקו את טבעת הנעילה בגליל.
• בחרו את עובי העוגיה על ידי סיבוב מתאים של המפתח:
דרגה 1 עוגיות דקות
דרגה 2 עוגיות עבות
• סובבו את הכפתור כך שהשיניים של המוט הם כלפי המפתח. הנמיכו את הידית
מספר פעמים עד שהבצק מגיע לחורים באופן שווה. מומלץ לא להשתמש בעוגייה
הראשונה.
• לאחר מכן הניחו את המכשיר על מגש תנור קר ודחפו את הידית כלפי מטה בעזרת
מאריך הידית השחור. אין להשתמש בנייר אפייה!
• לאחר שהידית מורמת הזיזו את המכשיר והוא מוכן לעוגייה הבאה .
מלאו את המגש במספר העוגיות הרצוי.
• חממו את התנור מראש ל-180 מעלות צלזיוס
• הכניסו את המגש לתנור למשך כ- 20 דקות
אפשרויות נוספות:
עוגיות שוקולד:
להוסיף למתכון הבסיסי, ראה לעיל, 50 גרם
אבקת קקאו ושקית של אבקת אפייה.
עוגיות קוקוס:
להוסיף למתכון הבסיסי 100 גרם קוקוס טחון
עוגיות מכוסמת ודבש:
• 350 גרם קמח כוסמת
• 100 גרם דבש
• 125 גרם מרגרינה
• 2 חלמונים
• חצי כוס חלב
• קמצוץ מלח
• 1/2 שקיק של אבקת אפייה (כ-8 גרם)
עוגיות מקמח קמוט:
• 350 גרם קמח קמוט מחיטה מלאה
• 125 גרם דבש
• 150 גרם חמאה
• 2 חלמונים
• חצי כוס חלב
• קמצוץ של מלח
• 1 שקית אבקת אפייה
• 1/2 שקיק של אבקת אפייה (כ-8 גרם)
עוגיות שקדים או אגוזים:
להוסיף למתכון הבסיסי 200 גרם שקדים
טחונים דק או 150 גרם של אגוזי לוז
טחונים דק.
עוגיות בטעם תפוז וקינמון:
• 500 גרם קמח לבן רגיל
• 250 גרם חמאה
• 200 גרם סוכר
• 4 חלמונים
• 1 שקית אבקת אפייה
• קמצוץ של מלח
• 1 תפוז של קליפה מגורדת ושל המיץ
• 10 גרם אבקת קינמון
עוגיות קמח מלא:
• 350 גרם קמח מלא
• 100 גרם מרגרינה
• 125 גרם סוכר חום
• 2 חלמונים
• 1 כוס חלב
• קמצוץ של מלח
• 1 שקית וניל
• 1/2 שקיק של אבקת אפייה (כ-8 גרם)
• 500 גרם קמח לבן רגיל
• 1 כוס חלב.
• 200 גרם סוכר
• 250 גרם חמאה או מרגרינה
• 4 חלמונים
• קמצוץ של מלח
הכנת הבצק:
• שימו את הקמח בקערה והוסיפו סוכר וקמצוץ של מלח.
• לאחר מכן הוסיפו את החלמונים וערבבו באמצעות מזלג.
• הוסיפו את החמאה המומסת ולאחר מכן את החלב.
• ערבבו את התערובת עם הידיים עד לקבלת בצק
הכנת המכשיר להכנת העוגיות:
• הבריגו החוצה את טבעת הנעילה והרימו את המוט. לאחר מכן הכניסו את
הבצק לתוך המיכל.
• הכניסו את הדיסקית הרצויה לתוך טבעת הנעילה וודאו שהחלק המוגבה של
הדיסקית פונה כלפי מטה.
• הדקו את טבעת הנעילה בגליל.
• בחרו את עובי העוגיה על ידי סיבוב מתאים של המפתח:
דרגה 1 עוגיות דקות
דרגה 2 עוגיות עבות
• סובבו את הכפתור כך שהשיניים של המוט הם כלפי המפתח. הנמיכו את הידית
מספר פעמים עד שהבצק מגיע לחורים באופן שווה. מומלץ לא להשתמש בעוגייה
הראשונה.
• לאחר מכן הניחו את המכשיר על מגש תנור קר ודחפו את הידית כלפי מטה בעזרת
מאריך הידית השחור. אין להשתמש בנייר אפייה!
• לאחר שהידית מורמת הזיזו את המכשיר והוא מוכן לעוגייה הבאה .
מלאו את המגש במספר העוגיות הרצוי.
• חממו את התנור מראש ל-180 מעלות צלזיוס
• הכניסו את המגש לתנור למשך כ- 20 דקות
אפשרויות נוספות:
עוגיות שוקולד:
להוסיף למתכון הבסיסי, ראה לעיל, 50 גרם
אבקת קקאו ושקית של אבקת אפייה.
עוגיות קוקוס:
להוסיף למתכון הבסיסי 100 גרם קוקוס טחון
עוגיות מכוסמת ודבש:
• 350 גרם קמח כוסמת
• 100 גרם דבש
• 125 גרם מרגרינה
• 2 חלמונים
• חצי כוס חלב
• קמצוץ מלח
• 1/2 שקיק של אבקת אפייה (כ-8 גרם)
עוגיות מקמח קמוט:
• 350 גרם קמח קמוט מחיטה מלאה
• 125 גרם דבש
• 150 גרם חמאה
• 2 חלמונים
• חצי כוס חלב
• קמצוץ של מלח
• 1 שקית אבקת אפייה
• 1/2 שקיק של אבקת אפייה (כ-8 גרם)
עוגיות שקדים או אגוזים:
להוסיף למתכון הבסיסי 200 גרם שקדים
טחונים דק או 150 גרם של אגוזי לוז
טחונים דק.
עוגיות בטעם תפוז וקינמון:
• 500 גרם קמח לבן רגיל
• 250 גרם חמאה
• 200 גרם סוכר
• 4 חלמונים
• 1 שקית אבקת אפייה
• קמצוץ של מלח
• 1 תפוז של קליפה מגורדת ושל המיץ
• 10 גרם אבקת קינמון
עוגיות קמח מלא:
• 350 גרם קמח מלא
• 100 גרם מרגרינה
• 125 גרם סוכר חום
• 2 חלמונים
• 1 כוס חלב
• קמצוץ של מלח
• 1 שקית וניל
• 1/2 שקיק של אבקת אפייה (כ-8 גרם)